Automation in Pharmaceutical Industry 2013

De farmaceutische industrie kent uitdagingen op vele vlakken. Zowel de wijzigende marktsituatie in de gezondheidszorg als de ontwikkelingen in de internationale concurrentie vragen om veranderingen.

Het event legt daarom focus op "Continuous Improvement" en "Innovation in Automation". De concrete implementatie van continue verbeteringen, innovaties of gewijzigde automatisering heeft niet alleen een technische achtergrond.

De nationale en internationale wet- en regelgeving en de algemene, internationale organisatorische ontwikkelingen zijn van belang in de farmaceutische industrie. De zoektocht van patiënten en de zorgsector naar efficiënte en effectieve farmaceutische ondersteuning biedt tevens ruimte voor een nieuw speelveld. Met goede R&D, kwalitatief hoogwaardige productie en met een juiste timing de markt bereiken blijft dan toch de grote uitdaging.

Het programma van Automation in Pharmaceutical Industry haakt in op het minimaliseren van deviaties, het samenkomen van IT lagen en de continue verbetering in R&D en productie. Relevante termen zijn nog steeds van belang, zoals: riskmanagement, datamanagement en lean manufacturing. Bij deze editie wordt plenair de nadruk gelegd op nationale en internationale ontwikkelingen vanuit het zichtsveld van ISPE.

Parallel komen divers aspecten voor continue verbetering in het onderhoud, de gebouwbeheerssystemen, robotisering, traceability en efficiency van de equipment aan de orde.

Quisque pede risus, hendrerit sed, dictum vitae, congue accumsan, libero. Donec faucibus molestie leo. Quisque aliquet urna quis augue. Sed blandit arcu nec sapien. Etiam volutpat faucibus nulla. Donec enim nulla, luctus nec, sollicitudin non, ullamcorper a, felis. Etiam tincidunt adipiscing lacus. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Integer augue lacus, faucibus ut, egestas non, vestibulum sit amet, elit. In hac habitasse platea dictumst. Integer et tellus. Curabitur vitae pede. Nullam enim. Quisque adipiscing. Ut vel nisl adipiscing massa elementum consequat.

jerry.visser@fhi.nl